Ecere SDK/eC Forums • View topic - Problem compiling tic tac toe example....




Ecere SDK/eC Forums

Ecere Developers Community

Problem compiling tic tac toe example....

Forum for talking about anything else Ecere/eC related.

Problem compiling tic tac toe example....

Postby fasasoftware » Sat Mar 05, 2016 7:32 pm

Problem compiling tic tac toe example.... :oops:

Dear jerome, i have a problem to compiling ticatactoe example....i have installed your sdk...without modifing nothing in the compiler... but give me this error..:

Code: Select all

Default Compiler
Building project TicTacToe using the Debug configuration...
Generating symbols...
TicTacToe.ec
Compiling...
TicTacToe.ec
   TicTacToe.ec:1:1: error: Couldn't open obj\debug.win32\TicTacToe.sym

TicTacToe.exe (Debug) - 1 error, no warning     


I need to work with your wonderful software...can you help me please?????

Best regards,
Lestroso :oops:
fasasoftware
 
Posts: 13
Joined: Wed Sep 30, 2015 1:08 pm

Re: Problem compiling tic tac toe example....

Postby jerome » Sat Mar 05, 2016 7:40 pm

Hi Lestroso,

It sounds like you're having a write or directory creation permissions issue.
Make sure you have write permissions and permission to create a directory in the directory where the TicTacToe project and source files are located.

Please let me know if that solves your problem.

Best regards,

-Jerome
jerome
Site Admin
 
Posts: 623
Joined: Sat Jan 16, 2010 11:16 pm

Re: Problem compiling tic tac toe example....

Postby fasasoftware » Sun Mar 06, 2016 5:34 am

Dear Jerome,

I have tryed to copy the tic tac toe project outside the original root...and i have putted it on the desktop.. but nothing works here...

i have an hp portable 64bit 4 gb ram windows7.....

I have only installed your original installer for one user that i usually use and not for all that i have....

All the examples don't works...how i can solve this please?? :oops:

Best regards,

Lestroso
fasasoftware
 
Posts: 13
Joined: Wed Sep 30, 2015 1:08 pm

Re: Problem compiling tic tac toe example....

Postby jerome » Sun Mar 06, 2016 7:28 pm

Hi Lestroso,

I'm really not sure what is causing these errors you are getting, and it will likely take a lot of back and forth to figure it out. Please give as detailed and complete information as you can.

First, how did you install the SDK? Which version are you using? Where did you download it from? How did you install it? Did you change any default settings during the installation? Did you already have some MinGW installation on your system prior to the installation?

You can also try running mingw32-make from a command line prompt.
If you change directory to the directory of the sample you are compiling, you should be able to run:

Code: Select all
mingw32-make -f TicTacToe-Debug.Makefile

(assuming you have a Debug config Makefile already generated by the IDE).

This may provide more useful output.
Additionally, you can provide the output of:

Code: Select all
mingw32-make V=1 -f TicTacToe-Debug.Makefile


Which should provide more verbose information on what is happening.

If you come online on our IRC chatroom #ecere on irc.freenode.net (You can accesss it using the Web Client in the 'IRC' tab next to the forums) we may be able to assist you faster.
I am currently traveling however and less available but should be more available Wednesday, usually on in daytime EST timezone.

Hoping we can resolve this issue soon!

Best regards,

-Jerome
jerome
Site Admin
 
Posts: 623
Joined: Sat Jan 16, 2010 11:16 pm

Re: Problem compiling tic tac toe example....

Postby fasasoftware » Wed Mar 09, 2016 5:46 pm

dEAR jEROME,

I NEED A REAL HELP.....here nothing works....i tryed to run the playsound example....but nothing go here...can you help me please??? i have now updated my system from win7 to win10....
what is the possible error???? thanks a lot ....lestroso :oops:

*********************************************************************************************************
Default Compiler
PlaySound-Debug.Makefile - Project has been modified. Updating makefile for Debug config...
Building project PlaySound using the Debug configuration...
0 [main] sh 11156 sync_with_child: child 13060(0x308) died before initialization with status code 0xC0000142
25012 [main] sh 11156 sync_with_child: *** child state waiting for longjmp
/usr/bin/sh: fork: Resource temporarily unavailable
0 [main] sh 11112 sync_with_child: child 11100(0x2FC) died before initialization with status code 0xC0000142
19221 [main] sh 11112 sync_with_child: *** child state waiting for longjmp
/usr/bin/sh: fork: Resource temporarily unavailable
C:/ProgramData/Ecere SDK/Samples/audio/PlaySound/PlaySound-Debug.Makefile:98: recipe for target `objdir' failed
0 [main] sh 7644 sync_with_child: child 8648(0x2FC) died before initialization with status code 0xC0000142
598 [main] sh 7644 sync_with_child: *** child state waiting for longjmp
/usr/bin/sh: fork: Resource temporarily unavailable
C:/ProgramData/Ecere SDK/Samples/audio/PlaySound/PlaySound-Debug.Makefile:158: recipe for target `cleantarget' failed
0 [main] sh 8656 sync_with_child: child 9668(0x300) died before initialization with status code 0xC0000142
42745 [main] sh 8656 sync_with_child: *** child state waiting for longjmp
/usr/bin/sh: fork: Resource temporarily unavailable
C:/ProgramData/Ecere SDK/Samples/audio/PlaySound/PlaySound-Debug.Makefile:158: recipe for target `cleantarget' failed
0 [main] sh 10860 sync_with_child: child 8840(0x2FC) died before initialization with status code 0xC0000142
20132 [main] sh 10860 sync_with_child: *** child state waiting for longjmp
/usr/bin/sh: fork: Resource temporarily unavailable
C:/ProgramData/Ecere SDK/Samples/audio/PlaySound/PlaySound-Debug.Makefile:158: recipe for target `cleantarget' failed
0 [main] sh 8816 sync_with_child: child 8452(0x2FC) died before initialization with status code 0xC0000142
43263 [main] sh 8816 sync_with_child: *** child state waiting for longjmp
/usr/bin/sh: fork: Resource temporarily unavailable
C:/ProgramData/Ecere SDK/Samples/audio/PlaySound/PlaySound-Debug.Makefile:158: recipe for target `cleantarget' failed
Target deleted
0 [main] sh 7972 sync_with_child: child 11416(0x308) died before initialization with status code 0xC0000142
29602 [main] sh 7972 sync_with_child: *** child state waiting for longjmp
/usr/bin/sh: fork: Resource temporarily unavailable
0 [main] sh 11408 sync_with_child: child 11820(0x2FC) died before initialization with status code 0xC0000142
15027 [main] sh 11408 sync_with_child: *** child state waiting for longjmp
/usr/bin/sh: fork: Resource temporarily unavailable
Generating symbols...
PlaySound.ec
Fatal Error: child process terminated unexpectedly
fasasoftware
 
Posts: 13
Joined: Wed Sep 30, 2015 1:08 pm


Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron